Esta-Registration

KRIJG UW ESTA-VERGUNNING VOOR DE VS

VEELGESTELDE VRAGEN

 

I - Wat is een reisvergunning?
Burgers van de landen die op onze homepage vermeld worden kunnen van het Visa Waiver Program gebruikmaken om naar de Verenigde Staten te reizen. Zij moeten voorafgaand aan hun reis naar de Verenigde Staten een reisvergunning krijgen via een ESTA-aanvraag. U vult uw persoonsgegevens en een samenvatting van uw reis in op onze beveiligde website; vervolgens verwerkt het systeem dat bepaalt of u (onder het Visa Waiver Program) zonder visum zult kunnen reizen uw aanvraag. Voorafgaand aan het boarden controleert uw luchtvaartmaatschappij elektronisch bij de immigratiedienst of uw toestemming goedgekeurd werd.


II - Wie kan moet deze aanvraag indienen?
Alle passagiers die onder het Visa Waiver Program vallen moeten een reisvergunning hebben voordat ze per lucht of over zee naar de Verenigde Staten reizen. Ook voor jonge kinderen die op het ticket van hun ouders ingeschreven worden, is een vergunning vereist.


III - Ik verzond mijn ESTA-aanvraag; hoelang duurt het nu?
In de meeste gevallen wordt de toestemming vrijwel onmiddellijk na het indienen van de ESTA-aanvraag toegekend; wij sturen ze binnen de 4 uur naar u. Deze termijn geldt voor aanvragen die van maandag tot vrijdag tussen 9.00 u en 19.00  u GMT +1 ingediend worden. Voor aanvragen die tijdens het weekend en op feestdagen ingediend worden, kan de termijn langer zijn. Het is ook mogelijk dat de consulaire agentschappen uw aanvraag een paar uur in beraad houden voordat een vergunning wordt toegekend.
III - Is mijn toegang tot de VS gegarandeerd zodra mijn vergunning toegekend wordt?


Als uw elektronische reisvergunning toegekend werd, kunt u onder het Visa Waiver Program naar de Verenigde Staten reizen. Toch is uw toegang is niet gegarandeerd. U zult aan de grens van de Verenigde Staten door een immigratieagent gescreend worden. Hij/zij kan u de toegang nog steeds ontzeggen op grond van het Visa Waiver Program of van een sectie van de Amerikaanse wetgeving.


IV - Hoelang blijft mijn ESTA geldig?
Uw vergunning moet aangevraagd worden voordat u naar de Verenigde Staten vertrekt; wij raden aan om uw aanvraag minstens 72 uur voor het vertrek te verzenden. Vanaf de goedkeuringsdatum ervan blijft uw vergunning twee jaar lang geldig.


V - Sinds mijn laatste vergunning is bepaalde informatie op mijn paspoort veranderd: wat moet ik doen?
Als uw paspoort vervallen is, als u een nieuw paspoort kreeg of als bepaalde informatie op uw paspoort veranderde, dan moet u verplicht een nieuwe reisvergunning voor de VS aanvragen.


VI - Kan ik onjuiste informatie nog wijzigen nadat mijn aanvraag verzonden is?
Reizigers kunnen informatie die via het aanvraagformulier verzonden werd niet meer wijzigen; daarom moet de verstrekte informatie nauwkeurig gecontroleerd worden.  In het geval van foutieve informatie zult u dus een nieuwe aanvraag met de juiste informatie moeten indienen.


VII - Mijn vergunning werd geweigerd, wat moet ik nu doen?
In het geval van een geweigerde ESTA-vergunning moet de aanvrager - als hij/zij nog steeds naar de VS wil reizen - een visum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade.


VIII - Ik raakte mijn vergunning kwijt, hoe vind ik ze terug?
Is uw vergunning nog geldig is en vroeg u ze via ons (www.esta-registration.net) aan, dan kunt u via onze pagina Contact een gratis kopie aanvragen. Vermeld daarbij: Uw volledige naam, paspoortnummer en vervaldatum van het paspoort.


IX - Is het mogelijk om mijn aanvraag te wijzigen of te annuleren?
Een aanvraag kan niet geannuleerd worden: zodra uw gegevens verzonden zijn, worden ze verwerkt en automatisch doorgestuurd naar de Amerikaanse autoriteiten. Maar let op: hebben uw wijzigingen betrekking op uw reisgegevens (luchtvaartmaatschappij, vluchtnummer, verblijfsadres), dan kunt u via onze contactpagina wel een wijzigingsverzoek indienen. Deze wijzigingen worden aanvaard als uw aanvraag nog niet verwerkt werd.


X - Ik heb geen printer en ik weet niet hoe ik mijn vergunning als pdf kan bewaren. Wat nu?
Zodra uw aanvraag verwerkt is, kunt u zich per post gratis één extra exemplaar laten toezenden. Stuur ons in dat geval via onze contactpagina een e-mail met uw naam, familienaam, paspoortnummer en uw verzoek om uw vergunning per post te ontvangen.

>> ESTA Online-Form